Aerobatics

Wings over Holland de meest ervaren vliegschool in Nederland en Lelystad waar aerobatics worden onderwezen tot op het hoogste niveau. Wings leert je de basis van het kunstvliegen op de Fuji FA-200 Aero Subaru, een basis trainingsvliegtuig. Dit toestel is geschikt voor de basisbewegingen zoals loops, rolls en spins, en is geschikt voor deelname aan wedstrijden.

Wings over Holland biedt de Aerobatic Rating opleiding aan.

Na een tussenstap op de klassieke Piper Cub om het staartwielvliegen onder de knie te krijgen is het mogelijk om met de Cap 10 of met de Pitts Special te leren vliegen. Geen ander vliegtuig leverde zo’n belangrijke bijdrage aan de Aerobatics sport! Daarnaast is de Pitts een adembenemend mooi vliegtuig met verslavende vliegeigenschappen.

Once you fly yellow and black, you can never go back!

Aerobatics is niet alleen een veeleisende sport; door het volgen van enige lessen “unusual attitudes” krijgt iedere vlieger een veel groter begrip van de gedragingen van een vliegtuig en zal hij zich in bijzondere situaties beter weten te redden.

 

Unusual attitudes / upset recovery training

Met unusual attitudes / upset recovery training ga je verder dan alleen een stall. Leer je te redden uit een high speed stall, spin, spiral dive en ervaar de meest vreemde situaties die je als vlieger kan bedenken. Met een instructeur zal je tegen de randen van de “flight envelope” vliegen. Na deze training zal je een veiligere vlieger zijn met veel meer zelfvertrouwen die zich minder laat verassen in een unusual attitude!

Wings over Holland maakt het vliegen spannender én veiliger.