PPL Halen

PPL vliegbrevet halen en leren vliegen bij Wings over Holland

Wil jij vliegen in een gehuurd óf jouw eigen vliegtuig? De PPL (Private Pilot License) opleiding van Wings over Holland biedt jou de nodige training en ervaring aan. Leer vliegen bij onze vliegschool, behaal jouw eigen vliegbrevet en de hele wereld over in een eenmotorig vliegtuig. Als jij jouw PPL wilt uitbreiden (tweemotorig vliegen) of verder wilt en professioneel wilt leren vliegen dan is dit jouw eerste stap.

PPL Vliegbrevet halen en leren vliegen bij Wings over Holland

Deze opleiding bij vliegschool Wings over Holland combineert praktijk vliegen met de nodige theoretische kennis om jou zo klaar te stomen voor het vliegen in Nederland, Europa en nog vele andere plekken. Om jouw PPL te behalen en te leren vliegen zijn er minimale eisen die nodig zijn om de opleiding succesvol af te ronden.  Zo moet er een minimaal aantal uren worden gevlogen, speciale theorie vakken gevolgd worden en er moet ook een medische keuring plaatsvinden om uiteindelijk jouw vliegbrevet te krijgen.

 

Leren Vliegen (Praktijk)

Om jouw opleiding succesvol af te ronden moet jij een minimaal aantal uren vliegen, 45 uur om precies te zijn.

45 uur vliegen:

  •  Minstens 35 uur DBO (dubbel besturingsonderricht)
  • Minstens 10 uur solo vliegen (waarvan 5 uur overland, waarvan 1 vlucht minsten 270 KM met een landing op 2 verschillende vliegvelden dan vertrek).

Dit is natuurlijk de minimaal benodigde aanpak voor het praktijkprogramma.

De Theorie van Vliegen

Naast het leren vliegen moet jij natuurlijk ook de nodige theorielessen volgen om jouw vliegbrevet te halen.

Deze vakken zijn als volgt: Luchtvaartvoorschriften en Operationele Procedures, Navigatie, Meteorologie, Algemene Kennis Luchtvaartuigen en Grondbeginselen van het Vliegen, Prestaties en Vluchtplanning, Menselijke Prestaties en Vluchtplanning en Communicatie (Theorie en Praktijk). Deze vakken kunt u leren via een zelfstudie, een externe cursus (PPL Brain Wash) of via de computer (Orbit Groundschool).

Daarnaast volgt u ook een Radiotelefonie Cursus  en een Engelse Taaltest: Language Proficiency Endorsement bij ATC-Comm.

Medische Keuring

Geen piloot kan vliegen en zijn PPL behalen zonder medisch gekeurd te zijn aangezien een goede gezondheid een belangrijke eis is in de luchtvaart.

Bij Wings over Holland raden wij jou aan om jouw Medische Keuring klasse II te halen bij Aeglia. Dit medische center zit op Lelystad Airport dus is in de buurt voor iedereen die zijn vliegbrevet bij ons wilt halen.

 

Private Pilot License vervolgopleidingen en de Factsheet

Met een PPL mag jij de hele wereld overvliegen onder voorwaarde dat het tijdens daglicht is en het op z’n minst redelijk goed weer is zodat jij op zicht kan vliegen. Wil jij jouw vliegbrevet uitbreiden en ook ’s avonds en ’s nachts vliegen of wil jij ook kunnen vliegen met slecht weer? Dan bieden wij de benodigde vervolgopleidingen aan. Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om jouw vliegbrevet uit te breiden zoals:

Wil jij graag beginnen aan een Private Pilot License opleiding én ben jij nieuwsgierig naar de prijzen etc.? Klik dan op de factsheet voor meer informatie.

PPL Instapcursus

Heb jij de interesse om piloot te worden en jouw vliegbrevet te halen, maar weet jij het nog niet helemaal zeker? Probeer dan nu onze PPL-instapcursus. Tijdens deze cursus krijg jij drie vlieglessen op een Diamond DV-20, oftewel, de Katana.  Na deze cursus kan jij een besluit maken of je verder wilt gaan met de opleiding; je zit dus nergens aan vast! Zo leer jij al de basis van het vliegen in drie lessen. Voor meer informatie kunt u kijken bij de proeflessen.

Vlieginstructeur worden

Het is ook mogelijk om na het behalen van jouw brevet een vlieginstructeur te worden. Tijdens deze opleiding leer jij alle kneepjes van het vak als het gaat om het opleiding van een nieuwe generatie aan piloten. Ook is het mogelijk om als vlieginstructeur jouw vliegbrevet uit te breiden met meerdere opleidingen. Voor meer informatie over onze verschillende opleidingen kunt u hier klikken.

Meer informatie?

Heb jij na het lezen van deze pagina nog vragen over een Private Pilot License? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!