Vlieginstructeur worden

Flight Instructor vlieginstructeur Wings over Holland

Heb jij jouw PPL behaald en ben jij nog niet uitgeleerd? Volg dan de Flight Instructor opleiding en wordt vlieginstructeur. Met de Flight Instructor bevoegdheid mag jij een nieuwe generatie aan piloten les geven voor het behalen van hun eigen vliegbrevet. Wanneer jij vlieginstructeur bent en meer dan alleen les wilt geven aan PPL studenten dan is het ook mogelijk om jouw bevoegdheid uit te breiden. Door middel van diverse instructeursopleidingen kun jij meer en meer lesgeven.

Vlieginstructeur worden bij Wings over Holland

Hier bij Wings over Holland hebben wij een zeer ervaren en gemotiveerd team van vlieginstructeurs die jou graag training van hoge kwaliteit geven. Om te beginnen aan deze Flight Instructor (FI) opleiding zijn er wel enkele vooraf gestelde eisen. Zo moet jij in het bezit zijn van een private pilot license (PPL) en ook minimaal 200 PIC (Pilot In Command) hebben gevlogen; tenzij jij in het bezit bent van een CPL. Jij moet 30 uur SEP hebben gevlogen, 10 uur instructie instrumentvliegen en 20 uur overland als PIC (inclusief 300 NM). Een FI met een PPL mag lesgeven voor de LAPL opleiding, als je in het bezit bent van een CPL(A) theoriecertificaat dan mag je ook voor de PPL opleiding lesgeven. Als je een CPL hebt dan heb je geen LAPL beperking. Hoe ziet deze opleiding er uit?

Praktijkles Vlieginstructeur

Om vlieginstructeur te worden is het nodig om vlieguren te maken. Tijdens deze vlieguren leer jij het vak van lesgeven.

30 uur vliegen:

  • 20 uur vliegen op een DV-20.
  • 5 uur vliegen met een medeleerling.
  • 10 x 30 minuten Unusual Attitudes / Aerobatic Rating.

Dit is de minimaal benodigde aanpak voor het praktijkprogramma.

Flight Instructor Theorie

Naast de praktijlessen wordt er tijdens de opleiding voor Flight Instructor ook tijd besteed aan theorielessen.

Tijdens de theorie krijg jij in minimaal 125 uur les in vakken zoals: Basic Aerodynamica, Vliegtuigtechnieken, Airlaw, Teaching & Learning, Oefenprogramma’s te gebruiken vlieguren en Klassikale Briefings.

Deze wordt gegeven bij onze eigen vliegschool in Lelystad.

Medische Keuring

Geen piloot kan vlieginstructeur worden zonder medisch gekeurd te zijn aangezien een goede gezondheid een belangrijke eis is in de luchtvaart.

Bij Wings over Holland raden wij jou aan om jouw Medische Keuring klasse II te halen bij Aeglia. Dit medische center zit op Lelystad Airport dus is in de buurt voor iedereen die zijn vliegbrevet bij ons wilt halen.

Diverse Flight Instructor opleidingen en de Factsheet

Als jij de vlieginstructeur opleiding hebt gehaald en in bezit bent van jouw eigen Flight Instructor bevoegdheid kun jij beginnen met het opleiden van nieuwe piloten. Ben jij nog niet uitgeleerd en wil jij meer dan alleen PPL opleidingen doceren? Dan bieden wij nog meerdere opleidingen naast de FI opleiding. Wings over Holland biedt de volgende instructeursopleidingen aan:

Wil jij graag beginnen aan de FI opleiding en ben jij benieuwd naar wat deze opleiding kost? Kijk dan op de factsheet voor meer informatie.

Flight Instructor Refresher Course

Ben jij al een vlieginstructeur en wil jij dit graag blijven? Geef je dan op voor de Flight Instructor Refresher Course (FIRC) van Wings over Holland. In deze cursus van twee dagen krijg jij middels een gevarieerd programma de nodige theorielessen (en eventuele praktijklessen) en kan jij jouw FI bevoegdheid verlengen. Hier komen lessen zoals voorbij zoals: Aerodynamica, Regelgeving, Teaching & Learning, Klassikale Briefings en Vliegtuigtechniek. Heb jij interesse? Geef je dan snel op, want de FIRC zit snel vol!

Beginnen of meer informatie?

Ben jij overtuigt om vlieginstructeur te worden? Of wil jij meer informatie? Neem dan contact met ons op; wij beantwoorden jouw vragen graag.