Vliegopleidingen

Wings over Holland heeft zeer uitgebreide mogelijkheden aan vliegopleidingen en trainingen. Zo kunnen we je helpen met het uitbreiden van je aerobatic skills, maar leren wij je ook graag vliegen met onze aerobatic vliegtuigen. Of je nou gepassioneerd privévlieger bent of als beroepsvlieger je papieren geldig wilt houden, we helpen je graag verder met jouw luchtvaartambitie.

Bijna alle takken van sport aangaande ‘fixed wing’ vliegtuigen zijn vertegenwoordigd in ons opleidingsprogramma en kunnen jouw worden geleerd. Bij Wings over Holland kunt u terecht voor het leren van vliegopleidingen, een proefles vliegen, vliegles, onderhoud, aerobatics, watervliegen en instructeursopleidingen. Hiernaast kunt u bij ons terecht voor het geldig houden van uw brevet. We bieden profchecks voor o.a.: Single / Multi Engine, Instrument Rating, Flight Instructor en meer.

De belangrijkste van de Vliegopleidingen: PPL vliegbrevet halen

Wil jij vliegen in een gehuurd óf jouw eigen vliegtuig? De PPL (Private Pilot License) opleiding van Wings over Holland biedt jou de nodige training en ervaring aan. Leer vliegen bij onze vliegschool, behaal jouw eigen vliegbrevet en vlieg de hele wereld over in een eenmotorig vliegtuig. Als jij jouw brevet wilt uitbreiden (tweemotorig vliegen) of verder wilt en professioneel wilt leren vliegen dan is deze opleiding jouw eerste stap.

Flight Instructor: Leer een nieuwe generatie piloten vliegen

Heb jij jouw PPL behaald en ben jij nog niet uitgeleerd? Volg dan de Flight Instructor opleiding en wordt vlieginstructeur. Met de Flight Instructor bevoegdheid mag jij een nieuwe generatie aan piloten les geven voor het behalen van hun eigen vliegbrevet. Wanneer jij vlieginstructeur bent en meer dan alleen les wilt geven aan PPL studenten dan is het ook mogelijk om jouw bevoegdheid uit te breiden. Door middel van diverse instructeursopleidingen kun jij meer en meer lesgeven.

Proefles Vliegen: Ervaar hoe het is om zelf te vliegen

Wil jij eerst een proefles vliegen om daarna een besluit te nemen of jij wilt beginnen aan één van onze vliegopleidingen? Dat kan ook! Of altijd de droom gehad om een keer zelf achter het stuur te zitten en tussen de wolken te vliegen? Kies dan uit één van onze vier proefles opties.

 

 

Overzicht Opleidingen

Private Pilot License - PPL (€9.899,50)

Altijd al de droom gehad om een keer zelf achter het stuur te zitten en tussen de wolken te vliegen? Kies dan voor een PPL opleiding bij Wings over Holland. De opleiding is geschikt voor iedereen die wil leren vliegen. Met een PPL vliegbrevet mag jij zelfstandig over heel de wereld vliegen!

Na het voltooien van de opleiding is er nog de kans om je PPL uit te breiden met diverse ratings. Denk hierbij onder andere aan blind vliegen (IFR), aerobatics of zelfs watervliegen.Commercial Pilot License SEP - CPL SEP (€7.556,-)

Wil jij van vliegen jouw baan maken? Wil jij graag andere mensen of goederen van punt A naar punt B vliegen? Kies dan voor de CPL SEP en laat jouw droom uitkomen. Deze opleiding is geschikt voor iedere vlieger met al een PPL op zak.

Voor deze opleiding is het ook mogelijk om voor bepaalde vakken of modules vrijstelling te vragen als men al over de kennis of nodige papieren beschikt.


Commercial Pilot License MEP - CPL MEP (€8.918,-)

Wil jij van vliegen jouw baan maken? Wil jij graag andere mensen of goederen van punt A naar punt B vliegen en examen doen op een tweemotorig vliegtuig? Kies dan voor de CPL MEP en laat jouw droom uitkomen. Deze opleiding is geschikt voor iedere vlieger met al een PPL op zak.

Voor deze opleiding is het ook mogelijk om voor bepaalde vakken of modules vrijstelling te vragen als men al over de kennis of nodige papieren beschikt.


Airline Transport Pilot License - Frozen ATPL (€47.977,95)

Is het altijd al jouw doel en droom geweest om piloot te worden en mensen en/of goederen van de ene naar de andere plek te vliegen? Dan is onze gloednieuwe Frozen ATPL opleiding iets voor jou. Met deze intensieve en zeer uitgebreide opleiding wordt jij klaargestoomd voor een baan als piloot in de luchtvaart.

Voor deze opleiding is het ook mogelijk om voor bepaalde vakken of modules vrijstelling te vragen als men al over de kennis of nodige papieren beschikt.

Aerobatic Rating (€2.345,-)

De droom van iedere daredevil is natuurlijk om zo snel mogelijk te gaan en met zoveel mogelijk G-krachten. Wil jij dit ook allemaal ervaren? Dan bieden wij jou de Aerobatic Rating aan.

Tijdens deze opleiding leer je zelf loopings te maken, barrel rolls, spins en nog veel meer spectaculaire manoeuvres!


Upset Prevention & Recovery Training - UPRT (€940,-)

Veiligheid staat voorop bij Wings over Holland en daarom bieden wij ook de cursus Upset Prevention & Recovery Training (UPRT) aan. Iedere piloot en toekomstige piloot moet zich kunnen redden uit bernarde situaties en daar helpen wij graag mee.

Tijdens deze cursus leer jij buiten jouw eigen comfort-zone te vliegen en jezelf uit abnormale en bernarde situaties te manoeuvreren.

Flight Instructor - FI (€12.850,-)

Heb je reeds een vliegbrevet en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Word dan Flight Instructor en leid een nieuwe generatie aan piloten op. Door middel van uitgebreide theorie gekoppeld aan goede praktijk leer jij de nodige kneepjes van het vak en wordt jij klaargestoomd als nieuwe FI.

Tijdens deze opleiding krijg je onder andere de vakken: Basic Aerodynamica, Airlaw en Teaching & Learning. Ook staat de praktijk centraal met minimaal 30 uur aan vliegles.

 

Class Rating Instructor Single Engine - CRI SE (€3.263,50)

Heb je reeds een vliegbrevet en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Word dan Class Rating Instructor voor éénmotorige vliegtuigen en leid een nieuwe generatie aan piloten op. Door middel van uitgebreide theorie gekoppeld aan goede praktijk leer jij de nodige kneepjes van het vak en wordt jij klaargestoomd als nieuwe CRI SE.

Tijdens deze opleiding krijg je onder andere de vakken: Basic Aerodynamica, Airlaw en Teaching & Learning. Ook staat de praktijk centraal met minimaal 3 uur aan vliegles.

 

Class Rating Instructor Multi Engine - CRI ME (€4.434,-)

Heb je reeds een multi engine piston rating of ben je al vlieginstructeur en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Word dan Class Rating Instructor voor tweemotorige vliegtuigen en leid een nieuwe generatie aan piloten op. Door middel van uitgebreide theorie gekoppeld aan goede praktijk leer jij de nodige kneepjes van het vak en wordt jij klaargestoomd als nieuwe CRI ME.

Tijdens deze opleiding krijg je onder andere de vakken: Multi Engine Aerodynamica, Airlaw en Teaching & Learning. Ook staat de praktijk centraal met minimaal 6 uur aan vliegles.

 

Instrument Rating Instructor - IRI (€2.404,-)

Heb je reeds een instrument rating of ben je al vlieginstructeur en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Word dan Instrument Rating Instructor en leer een nieuwe generatie piloten blindvliegen. Door middel van uitgebreide theorie gekoppeld aan goede praktijk leer jij de nodige kneepjes van het vak en wordt jij klaargestoomd als nieuwe IRI.

Tijdens deze opleiding krijg je onder andere de vakken: Basic Aerodynamica, Airlaw en Teaching & Learning. Ook staat de praktijk centraal met minimaal 5 uur aan vliegles.

 

Flight Instructor Refresher Course/Seminar - FIRC/Seminar (v.a. €260,-)

Regelmatig worden door Wings over Holland FIRC/FI Seminars georganiseerd. Elke FI bevoegdheid is 3 jaar geledig en kan na deelname aan de FIRC verlengd worden. De FIRC/FI Seminar is een tweedaags en zeer gevariëerd programma waarin veel verschillende onderdelen aan de orde komen zoals bijvoorbeeld: Regelgeving en Aerodynamica.

Verder heerst er altijd een zeer sociale atmosfeer waardoor er tussen instructeurs onderling veel kennis wordt uitgewisseld en zeer nuttige dialogen ontstaan over ons zeer boeiende vakgebied!

 

Single Engine Piston – SEP (€1.062,-)

Wil jij vliegen in een single engine vliegtuig? Ga dan voor onze Single Engine Piston Rating, oftwel de SEP. Met deze rating mag jij officieel vliegen in eenmotorige vliegtuigen. Tijdens deze opleiding krijg jij drie uur praktijk ervaring door te vliegen met onze DV-20.

Heb jij interesse in deze opleiding? Klik dan op lees meer in zie het gehele kostenplaatje.


Multi Engine Piston – MEP (€4.314,-)

Wil jij vliegen in een multi engine vliegtuig? Ga dan voor onze Mingle Engine Piston Rating, oftwel de MEP. Met deze rating mag jij officieel vliegen in tweemotorige vliegtuigen. Tijdens deze opleiding krijg jij minstens zes uur praktijk ervaring door te vliegen met onze DA-42 en acht uur theorie.

Heb jij interesse in deze opleiding? Klik dan op lees meer in zie het gehele kostenplaatje.


Night Rating (€1.295,-)

's Nachts vliegen is natuurlijk iets heel anders dan overdag. Houdt dit jou niet tegen en wil jij toch 's avonds vliegen? Dan moet jij een Night Rating gaan halen, want zonder dit papiertje mag jij niet vliegen als het donker is.

Tijdens deze opleiding krijg jij minimaal vijf uur praktijkles in onze DA-40. Wil jij meer weten? Klik dan op lees meer.


Staartwiel vliegen/Tailwheel Rating

Tailwheel Conversie (€1.360,-)

Wil jij leren om te vliegen met een staartwiel? Volg dan de tailwheel conversie opleiding bij vliegschool Wings over Holland. Deze opleiding duurt gemiddeld zo'n 5 uur. Ook leer jij de verschillen in training die nodig zijn voor het vliegen van een staartwiel vliegtuig.

Ben jij benieuwd? Bekijk dan nu de factsheet!

Sinlge Engine Piston Instrument Rating – SE IR (€13.448,50)

Een Single Engine Piston Instrument Rating (SE IR) is één van de benodigdheden als je IFR wilt vliegen op een Single Engine of als je de ambitie hebt om commercieel piloot te worden. Tijdens deze Instrument Rating leer jij te te vliegen, landen en opstijgen door middel van het solo-gebruik van de 'instruments'.

Deze opleiding is verdeeld in twee delen: training in een simulator en training in een single engine vliegtuig. Onder bepaalde voorwaarde is het mogelijk om 10 uur korting te krijgen voor deze opleiding.


Multi Engine Piston Instrument Rating – ME IR (€18.898,-)

Een Multi Engine Instrument Rating (ME IR) is één van de benodigdheden als je IFR wilt vliegen op een Multi Engine of je de ambitie hebt om commercieel piloot te worden. Tijdens deze Instrument Rating leer jij te te vliegen, landen en opstijgen door middel van het solo-gebruik van de 'instruments' van het vliegtuig.

Deze opleiding is verdeeld in twee delen: training in een simulator en training in een multi engine vliegtuig. Heb jij al een SE IR? Dan kun jij deze opleiding binnen 5 uur halen!