Watervliegen

Watervliegen

Watervliegen. Iedereen heeft er wel eens van gehoord en heeft het wel eens gezien op TV of in de bioscoop. Watervliegen is vliegen met een amfibisch vliegtuig die ook nog eens kan landen en opstijgen van op het water. Dit is een unieke ervaring in de vliegwereld en ook in Nederland. Vliegschool Wings over Holland is één van de weinige vliegscholen die een watervliegtuig bezit. De Cessna 185A Skywagon, oftewel ‘de DUK’, maakt al jaren deel uit van onze vloot en heeft al vele watervluchten mogen maken. Bij Wings over Holland kun jij vliegen in dit vliegtuig met één van onze piloten, maar je kan ook door middel van een Seaplane Rating zelf leren vliegen in een watervliegtuig.

Watervliegen met vrienden en familie in ons Watervliegtuig

Bij vliegschool Wings over Holland is het mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om te watervliegen. Maak er een gezellig dagje van met vrienden en/of familie of ga puur voor de ervaring. Één van onze piloten laat jou zien hoe het is om te landen op het water en op te stijgen. Heb jij interesse in watervliegen, maar geen Seaplane Rating? Dan heeft u twee opties:

  • Proefles Watervliegen: Met een proefles watervliegen vlieg jij 40 minuten en mag jij zelfs 2 gratis passagiers meenemen. Tijdens een proefles watervliegen krijg jij een professionele briefing van één van onze vlieginstructeurs en maak jij een echte waterlanding. Dit allemaal voor de prijs van €370,-. Ook heb jij de optie om voor €25,- deze hele vlucht te laten filmen met één van onze HD GoPro cameras.
  • Vliegles Watervliegen: Tijdens een vliegles watervliegen krijg je, zoals de naam al zegt, vliegles in ons watervliegtuig. Je vliegt met één van onze vlieginstructeurs en betaald €475,- voor een uur vliegen.

Heb jij al een Seaplane Rating en mag jij dus vliegen met onze Cessna 185A Skywagon? Dan is ‘de DUK’ ook te huur voor €406,- per uur.

Opleiding watervliegen: Seaplane Rating

Heb jij jouw PPL behaald én wil jij een volgende stap zetten als het gaat om vliegen? Begin dan aan de Seaplane Rating en leer om te vliegen in een watervliegtuig. Door middel van minimaal 7 uur theorieles, gecombineerd met minimaal 8 uur praktijkles, leer jij door één van onze ervaren instructeurs te vliegen in een ‘Seaplane’ oftewel watervliegtuig. Tijdens de Seaplane Rating maak jij gebruik van onze Cessna 185 Amphibian (hier beter bekend als de DUK). Voor meer informatie kun jij de fact sheet doorlezen.

Belangrijke Data voor het watervliegseizoen

Zoals jij misschien al weet: men kan niet heel het jaar lang vliegen in een watervliegtuig. In de winter wordt het soms namelijk erg moeilijk om te landen op het water. Daarom kun jij bij ons alleen watervliegen vanaf 1 april tot en met 30 september.