Nieuwe GPS King KSN770 voor de PH-USL

Onze Diamond DA40 de PH-USL krijg binnenkort weer een flinke update: een nieuw GPS/COM/NAV systeem. Deze nieuwe unit heeft de naam King KSN770 en met dit nieuwe systeem is de USL geschikt voor Performance Based Navigation. Wanneer de PH-USL eenmaal geschikt is voor Performance Based Navigation zullen IFR GPS approaches ook mogelijk zijn. Een nieuw systeem moet natuurlijk eerst begrepen worden en dat vraagt om de nodige informatie.

King KSN770 leren te gebruiken

Zoals al vermeld in de tekst hierboven: om het nieuwe King KSN770 systeem te gebruiken moet je er wel mee over weg kunnen. Dit vereist jou om je te verdiepen in dit GPS systeem door middel van het lezen van de handleiding of één van onze vlieginstructeurs. Op de website van BendixKing is het mogelijk om de Pilots Guide door te nemen en zelf een E-Learning course te beginnen. MAAR! Wij bieden ook de mogelijkheid om het te leren via één van onze vlieginstructeurs. Neem contact met ons op, maak een afspraak en laat ons het aan jou uitleggen. De uitleg van één van onze instructeurs is wel tegen betaling.

Moet ik dit nieuwe systeem gebruiken?

Wij hebben de afgelopen dagen meermaals de vraag gehad of men nu niet meer kan vliegen met de USL zonder dit systeem te gebruiken. Het antwoord: NEE. Het King KSN770 systeem is een extra en hoeft niet gebruikt te worden. Men kan nog prima vliegen in onze DA40 zonder dit systeem. Heeft u nog vragen over het systeem, wilt u uitleg krijgen of het systeem of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op!