Flight Instructor Refresher Course (FIRC)

Flight Instructor Refresher Course

De FIRC bij Wings over Holland

Bij Wings over Holland hebben wij vele piloten opgeleid waarvan er ook vele vlieginstructeurs zijn geworden. Elk jaar verlengt daarom ook een groot deel van deze instructeurs hun FI bevoegdheid bij onze vliegschool tijdens de Flight Instructor Refresher Course. Tijdens deze FIRC krijg je les in onderdelen zoals: Aerodynamica (met specifiek aandacht voor unusual attitudes), Regelgeving, Teaching & Learning, Klassikale Briefings en Vliegtuigtechniek.

Tijdens het leren van deze onderdelen krijg jij mee wat de laatste ontwikkelingen en verandering zijn in de luchtvaart. Ook is het mogelijk met deze Flight Instructor Refresher Course om 45 minuten te vliegen met Unusual Attitudes en Aerobatics inclusief spin/tolvlucht. Houd deze pagina in de gaten voor de eerstvolgende FIRC, of bel ons even. Elke FI bevoegdheid is 3 jaar geldig, en kan na deelname aan de FI Seminar verlengd worden.

Volgende FI Seminar

nog niet bekend

Dag
Uur
Minuut
Seconde

Programma FIRC

De FIRC is een seminar verdeeld over twee dagen. Het is een zeer gevariëerd programma waarin de volgende onderdelen aan de orde komen:

  • Aerodynamica met specifiek aandacht voor unusual attitudes
  • Regelgeving
  • Teaching and Learning
  • Klassikale Briefings
  • Vliegtuigtechniek

Optioneel: Vliegen

  • 45 Minuten vliegen met unusual attitudes en aerobatics inclusief spin/tolvlucht.

Sfeer tijdens onze FI Seminar

%
Tevredenheid

Elk jaar organiseert Wings over Holland meerdere FI Seminars; dit jaar hebben er ook al meerdere tevreden vlieginstructeurs deelgenomen aan onze FIRC. Uit ervaring merken wij dat deze cursus zorgt voor een zeer sociale atmosfeer waar veel instructeur onderling kennis, nuttige dialogen en goede verhalen uitwisselen over dit boeiende vakgebied. Dit laat zich ook altijd zien in het aantal inschrijvingen voor de cursus: hij is altijd snel vol geboekt.

Geef je op voor de volgende FIRC

Geef je op voor de FIRC!

Geef je op voor de FIRC mailinglijst. Zo houden wij jou op de hoogte van de eerste volgende data van de FIRC.