Over Ons

Wings over Holland

Onze Vliegschool

Wings over Holland beschikt over meer dan 30 jaar ervaring.

Onze vliegschool over meer dan 10 eigen vliegtuigen.

Bij ons kan jij beginnen aan meer dan 15 vliegopleidingen. 

VLIEGSCHOOL WINGS OVER HOLLAND

Wings over Holland is één van de de meest ervaren vliegscholen voor de General Aviation in Nederland, gevestigd op vliegveld Lelystad in Flevoland. Honderden piloten kregen bij onze vliegschool hun vliegbrevet en vliegopleiding. Duizenden piloten maakten met Wings over Holland hun eerste vlucht en vele tienduizenden zagen onze adembenemende en spectaculaire kunstvlieg-demonstraties tijdens vliegshows en in televisieprogramma’s. Iedereen heeft er als kind wel eens van gedroomd piloot te worden. Elke dag maakt Wings over Holland die droom waar.

MOGELIJKHEDEN BIJ ONZE VLIEGSCHOOL

Aerobatics Rating

Of je nou graag één van onze hypermoderne Diamond vliegtuigen wilt besturen, jezelf wilt ontwikkelen in het stuntvliegen, je vliegtuig wilt huisvesten bij de rest van onze bijzondere vloot of je toestel in topconditie wilt houden met behulp van het vliegtuigonderhoud van ons technisch team: voel je welkom bij onze ervaren vliegschool in Lelystad.

Zo kan jij bij ons van alles vliegen! Zo kun je aerobatics trainen tot op het hoogste niveau of zelfs het leren beheersen van een kist met staartwiel (‘taildragger’). Ben jij een starter of een vergevorderde vlieger? Dat maakt allemaal niet uit! Je kunt bij ons jezelf blijven ontwikkelen op elk vlak door een scala aan mogelijkheden. PPL, CPL, Frozen ATPL, FI, etc., wij zien onszelf als het kenniscentrum voor de General Aviation!

Bijna alle takken van sport aangaande ‘fixed wing’ vliegtuigen zijn vertegenwoordigd in ons opleidingsprogramma. Bij Wings over Holland kunt u terecht voor vliegopleidingen, een proefles vliegen, vliegles, onderhoud, aerobatics, watervliegen en vlieginstructeurs-opleidingen. Hiernaast kunt u bij ons terecht voor het geldig houden van uw vliegbrevet. We bieden profchecks voor o.a.: Single / Multi Engine, Instrument Rating, Flight Instructor en meer. Je hoeft dus nooit meer bij ons weg!

WAT DENKEN ONZE KLANTEN?

ZIE WAT ONZE KLANTEN ZOAL OVER ONS TE ZEGGEN HEBBEN

"Gezellige, huiselijke sfeer. Professioneel personeel, zeker de moeite waard om naar toe te gaan."

- ERIC

"Ik kreeg een luchtdoop met aerobatics cadeau voor mijn verjaardag. We werden hartelijk ontvangen en kregen de gelegenheid om de hangars met de aanwezige vliegtuigen te bezoeken. Na de briefing met mijn instructeur-vlieger Devi gingen we het luchtruim in. Daar volgden de loopings, rolls, wing-overs, barrell-rolls en hammerheads elkaar in snel tempo op. Voor mij de “time of my life”! Dankjewel Devi voor deze fantastische ervaring."

- WALTER

"Vandaag 1e keer solo , thanks wings over holland . En FI Devi"

"CRI ME cursus bij Wings gedaan. Ontzettend behulpzaam in het regelen van alles in een korte tijd. Veel kennis en ervaring in het vliegen en opleiden van instructeurs."

DE SFEER IN ONZE VLIEGSCHOOL

Wij streven naar een informele, maar ook zeker een professionele sfeer. Jij, als vlieger of aspirantvlieger, wordt snel bekend gemaakt met verantwoordelijkheden die je als vlieger draagt voor jezelf, maar ook voor anderen! Daarom zijn wij altijd met elkaar bezig met veiligheid, daarnaast is het natuurlijk gewoon mogelijk om je vrij door ons bedrijf te bewegen. Ons team bestaat uit onze gepassioneerde instructeurs, de operationele staf, de commerciële mensen,  en natuurlijk de technici. Zij zorgen met veel plezier en toewijding er voor dat Wings over Holland een unieke vliegschool blijft! Jij voelt je hier snel thuis en betrokken.

Vliegschool Wings over Holland bestaat al sinds 1983 en is opgericht door Bert Huizenga en Ko van Tamelen. Na 6 jaar, in 1989, werd ook het vliegtuigonderhoudsbedrijf van Luuk van Hooijonk ‘Wings Maintenance’ daarbij gevoegd. Sinds 2013 mag Luuk van Hooijdonk zich directeur noemen van Wings over Holland. Inmiddels is Wings over Holland doorgegroeid tot één van de meest ervaren en bekendste vliegscholen van Nederland!

IMG_4879

Kom jij ook bij ons vliegen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden!