Vlieginstructeur worden

Flight Instructor (FI)

Volg de flight instructor opleiding bij Wings over Holland en word vlieginstructeur.

Benodigd
PPL

Vlieguren
200 uur

Theorie
125 uur

Word Vlieginstructeur

Heb jij jouw PPL behaald en ben jij nog niet uitgeleerd? Volg dan de Flight Instructor opleiding en wordt vlieginstructeur. Met de Flight Instructor bevoegdheid mag jij een nieuwe generatie aan piloten les geven voor het behalen van hun eigen vliegbrevet.

Wanneer jij vlieginstructeur bent en meer dan alleen les wilt geven aan PPL studenten dan is het ook mogelijk om jouw bevoegdheid uit te breiden. Door middel van diverse instructeursopleidingen kun jij meer en meer lesgeven.

Gestelde Eisen

Vooraf Gestelde Eisen

 • Beschikt over minimaal PPL
 • Minimaal aantal vlieguren is 200 (tenzij in het bezit van een CPL); waarvan 150 uur PIC
 • 30 uur SEP (5 in laatste jaar)
 • 10 uur instructie instrumentvliegen
 • 20 uur overland als PIC (incl. 300 NM)
 • CPL(A) theoriecertificaat (met PPL(A) theorie is de FI kandidaat beperkt tot LAPL instructie)
 • Medisch gekeurd

Uren Specificatie

Flight Instructor worden bij Wings over Holland

Hier bij Wings over Holland hebben wij een zeer ervaren en gemotiveerd team van vlieginstructeurs die jou graag training van hoge kwaliteit geven.

Om te beginnen aan deze Flight Instructor (FI) opleiding zijn er wel enkele vooraf gestelde eisen. Zo moet jij in het bezit zijn van een private pilot license (PPL) en ook minimaal 200 PIC (Pilot In Command) hebben gevlogen; tenzij jij in het bezit bent van een CPL. Jij moet 30 uur SEP hebben gevlogen, 10 uur instructie instrumentvliegen en 20 uur overland als PIC (inclusief 300 NM).

Een FI met een PPL mag lesgeven voor de LAPL opleiding, als je in het bezit bent van een CPL(A) theoriecertificaat dan mag je ook voor de PPL opleiding lesgeven. Als je een CPL hebt dan heb je geen LAPL beperking. Hoe ziet deze opleiding er uit?

Totaal Uren Vliegen

UUR

Vliegen met de DV-20

UUR

Met Mede-Leerling

UUR

Unusual Attitudes

10x
MINUTEN

*Dit is de minimaal benodigde aanpak

Vlieginstructeur Theorie

Naast de praktijlessen wordt er tijdens de opleiding voor Flight Instructor ook tijd besteed aan theorielessen. Tijdens de theorie krijg jij in minimaal 125 uur les in vakken zoals: 

 • Basic Aerodynamica
 • Vliegtuigtechnieken
 • Airlaw, Teaching & Learning
 • Oefenprogramma’s te gebruiken vlieguren
 • Klassikale Briefings.

Deze wordt gegeven bij onze eigen vliegschool in Lelystad.

Medische Keuring

Geen piloot kan vliegen en zijn FI behalen zonder medisch gekeurd te zijn aangezien een goede gezondheid een belangrijke eis is in de luchtvaart.

Bij Wings over Holland raden wij jou aan om jouw Medische Keuring klasse II te halen bij Aeglia. Dit medische center zit op Lelystad Airport dus is in de buurt voor iedereen die zijn vliegbrevet bij ons wilt halen.

 

Kosten voor de opleiding

Intakevlucht (± 1 uur DV-20)
Theoriegedeelte
Praktijkgedeelte DV-20 + Fuji (30 uur)
Examenkosten (examinator)
Examenvlucht ± 1 uur DV-20

€ 250,-
€ 4.750,-
€ 8.900,-
€ 350,-
€ 250,-

Totaal:€ 14.500,-

De prijzen hierboven genoemd zijn inclusief BTW en landingen. Het bovenstaande programma is de minimaal benodigde aanpak. Persoonsafhankelijk kan meer training nodig zijn.

Vervolgopleidingen Flight Instructor

Met een PPL mag jij de hele wereld overvliegen onder voorwaarde dat het tijdens daglicht is en het op z'n minst redelijk goed weer is zodat jij op zicht kan vliegen. Wil jij jouw vliegbrevet uitbreiden en ook 's avonds en 's nachts vliegen of wil jij ook kunnen vliegen met slecht weer? Dan bieden wij de benodigde vervolgopleidingen aan. 

Class Rating Instructor Multi Engine CRI ME

Class Rating Instructor Multi Engine Behaal jouw Class Rating Instructor Multi Engine Ben jij een piloot die graag andere piloten wilt trainen in het behalen/vernieuwen/aanvragen

Class Rating Instructor Single Engine CRI SE

Class Rating Instructor Single Engine Behaal jouw Class Rating Instructor Single Engine Ben jij een piloot die graag andere piloten wilt trainen in het behalen/vernieuwen/aanvragen

Instrument Rating Instructor

Instrument Rating Instructor Wordt Instrument Rating Instructor Wil jij de volgende stap zetten als het gaat om instrueren en lesgeven? Begin dan aan de Instrument

Aerobatics Rating

Aerobatics Rating Jouw Aerobatics Rating Halen De droom van iedere daredevil en adrenaline junkie is om zo snel mogelijk te gaan en tegelijkertijd zoveel mogelijk

Word jij een vlieginstructeur?

BEL ONS

0320 288 260

STUUR EEN EMAIL

info@wingsoverholland.nl