Warbird T-6 Texan

Warbird T-6 Texan

Vlieg in een echte warbird

Het vliegtuig: de Texan

Het is een unieke ervaring in Europa: ervaar zelf hoe het is om te vliegen in een North American T-6 Texan. Dit vliegtuig werd tijdens de tweede wereldoorlog veelal gebruikt en kreeg toen ook de bijnaam "The Pilot Maker". Vanaf de jaren 30 tot en met de jaren 70 werd deze warbird operationeel ingezet. Dit prachtige vliegtuig heeft een uniek geluid, 600pk stermotor en een intrekbaar landingsgestel. In 2016 haalde Wings over Holland één van deze toestellen naar Nederland en vanaf 2018 mag jij hem zelf ervaren.

North American T-6 Texan

Eerste Vlucht

De North American T-6 Texan landde in September 2016 op vliegveld Lelystad om deel uit te maken van de vloot van Wings over Holland. Onder leiding van Luuk werd de Texan vanuit Zweden naar Nederland gevlogen. Nadat de Texan landde heeft deze warbird nog een paar kleine vluchten gemaakt, maar kort er na ging hij in onderhoud. Na één jaar onderhoud was hij dan eindelijk klaar en het resultaat is geweldig. In zijn nieuwe kleurenschema (Koninklijke Nederlandse Marine) kwam hij op vrijdag 15 September dan eindelijk weer naar buiten om zijn motor op te starten.

Kort nadat de Texan voor het eerst weer zijn motor had opgestart stond al zijn eerste vliegshow op het programma. Op 16 September maakte hij zijn eerste vlucht naar de Heldair Show Maritiem op Den Helder Airport en Maritiem Vliegkamp de Kooy. Tijdens de show heeft de T-6 Texan vooral statisch gestaan aangezien er nog geen demo programma gecreëerd is voor deze warbird; iets wat vanaf 2018 wel het geval is. Vliegtuigfotograaf Ben Ullings was ook mee en heeft zeer mooie foto's kunnen maken van de eerste vlucht.

Heb jij nog geen vliegbrevet?

Kijk naar de mogelijkheden van onze PPL Opleiding.

North American T-6 Texan

Zelf vliegen met de T-6 Texan

Wil jij zelf vliegen met de North American T-6 Texan? Dat is vanaf nu mogelijk.

Om te vliegen met onze Texan zijn er wel minimaal vereiste waar jij aan moet voldoen, namelijk:

  • Minimaal 50 uur staartwiel vliegen
  • Minimaal 10 uur van die 50 uur moet gevlogen zijn op de Texan met één van onze instructeurs.

North American T-6 Texan

2 seats, VFR

Huurtarief per uur

€950,-

Lestarief per uur

€1.000,-

BenUllings_2018-08-30_A2A_NH90TEXANBenUllings_2018-08-30_A2A_NH90TEXAN_D850643-Edit20302030BU-FB1200-004.jpg

Een proefles vliegen op de Texan?

Heb jij altijd zelf al eens willen ervaren hoe het is om te vliegen in een echte warbird? Boek dan een proefles vliegen voor €700,- en ervaar!

Wil jij meer weten?

Neem dan contact met ons op.