Waarom moet jij piloot worden?

Waarom Piloot Worden Wings over Holland

Denk jij na over het behalen van een vliegbrevet? Wil jij graag piloot worden? Dan hebben wij de perfecte redenen op rij gezet om de keuze voor jou makkelijk te maken!

1. Het uitzicht is adembenemend

Misschien wel één van de meest voor de hand liggende redenen om te vliegen is het uitzicht. Of het nou het platteland van Flevoland is of de beeldschone Alpen, het uitzicht vanuit een vliegtuig is prachtig. Jij weet niet wat je mist tot dat jij de wereld ziet van 1.000 voet hoog. Met een PPL, CPL of FI kun jij dit uitzicht zelfs zo goed als elke dag zien.

2. Het is opwindend

Wat is er nou opwindender en spannender dan vliegen in een vliegtuig? Simpel! Dit vliegtuig zelf besturen. Een vliegtuig besturen brengt enorm veel plezier wat natuurlijk één van de voornaamste redenen is om piloot te worden. Zelfs als de adrenaline uit is gewerkt is er altijd nog een nieuw vliegtuig om te leren vliegen (zoals een Aerobatic vliegtuig)!

3. Het maakt je slimmer

Al die uren theorie die je nodig hebt om een vliegbrevet te halen… daarvan moet toch iets blijven steken? Dankzij al deze informatie word jij een slimmer mens, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Daarnaast is het ook mogelijk om te blijven leren als piloot, want er is altijd wel een nieuw vliegtuig dat jij kan leren vliegen of een nieuwe vliegopleiding waar jij aan kan beginnen!

4. Een droom laten uitkomen

Hoeveel mensen droomden er als kind al van om piloot te worden? Zo goed als iedereen natuurlijk! Met het behalen van jouw eigen vliegbrevet maak jij dus een kinderdroom waar. Zo ben jij letterlijk in figuurlijk in de wolken als jij het vliegtuig instapt.

Vliegopleidingen bij Wings over Holland

5. Jouw eerste solovlucht

Misschien wel de belangrijkste reden om te beginnen aan het vliegen: jouw eerste solovlucht. Vele piloten zullen dit beamen, want niets voelt zo goed als jouw eerste solo vlucht. Vanaf het moment dat jij de lucht in gaat weet jij dat je de enige persoon bent die het vliegtuig weer aan de grond kan zetten. Eenmaal geland realiseer jij je dat jij iets gedaan hebt wat maar weinig andere mensen gedaan hebben: een vliegtuig bestuurd en ook nog eens veilig geland.