FIRC op 1 en 2 februari 2018

FIRC Flight Instructor Refresher Course

Twee weken geleden hebben wij de Flight Instructor Refresher Course gehouden bij Wings over Holland. Het waren weer een leuke twee dagen waar veel werd gelachen en gepraat, maar bovenal weer veel werd geleerd. Heb jij de vorige FIRC gemist? Maak je dan geen zorgen, want de data voor de volgende zijn bekend. 

De Flight Instructor Refresher Course

Bij Wings over Holland hebben wij vele piloten opgeleid waarvan er ook vele vlieginstructeurs zijn geworden. Elk jaar verlengt daarom ook een groot deel van deze instructeurs hun FI bevoegdheid bij onze vliegschool. Tijdens deze FIRC krijg je les in onderdelen zoals: Aerodynamica (met specifiek aandacht voor unusual attitudes), Regelgeving, Teaching & Learning, Klassikale Briefings en Vliegtuigtechniek. Tijdens het leren van deze onderdelen krijg jij mee wat de laatste ontwikkelingen en verandering zijn in de luchtvaart. Ook is het mogelijk 30 minuten te vliegen met Unusual Attitudes en Aerobatics inclusief spin/tolvlucht.

De FIRC bij Wings over Holland

Elk jaar organiseert Wings over Holland meerdere FI Seminars; dit jaar hebben er ook al meerdere tevreden vlieginstructeurs deelgenomen aan onze FIRC. Uit ervaring merken wij dat deze cursus zorgt voor een zeer sociale atmosfeer waar veel instructeur onderling kennis, nuttige dialogen en goede verhalen uitwisselen over dit boeiende vakgebied. Dit laat zich ook altijd zien in het aantal inschrijvingen voor de cursus: hij is altijd snel vol geboekt.

Waar kan ik mij opgeven voor de FIRC?

De eerst volgende Flight Instructor Refresher Course is op donderdag 1 en vrijdag 2 februari. Wees er snel bij, want doorgaans zit de FI Seminar snel vol. Wil jij je opgeven? Ga dan naar de FIRC pagina of vul het onderstaande formulier in. Wil jij de fact sheet zien van de FIRC? Klik dan op deze link.    JaNee