Haal jouw vliegbrevet!

Haal jouw vliegbrevet!

Hoe vaak heb jij naar boven zitten staren naar de vliegtuigen die overvlogen? Hoe vaak dacht jij bij jezelf: ooit wil ik ook piloot worden en mijn vliegbrevet halen. Dit hebben wij toch allemaal meegemaakt? Ja toch? Sommigen dromen er al vanaf kinds af aan over, en sommige pilots-to-be krijgen later deze openbaring. Jij kan deze droom laten uitkomen en jouw PPL halen. Bij Wings over Holland kunnen wij jou helpen aan een vliegbrevet.

Waarom zou ik mijn vliegbrevet halen?

Maar waarom wil jij eigenlijk jouw vliegbrevet halen? Of wat zijn nou de redenen om een PPL opleiding te beginnen bij deze vliegschool? Dat ga ik jou eens haarfijn uitleggen. Laten we beginnen bij één van de beste pro’s van het vliegen: het uitzicht. De wereld ziet er zoveel mooier uit als je deze van een hoogte van 1.000 voet mag aanschouwen. Beeldschoon! Het heeft iets magisch wanneer jij de Alpen of zelfs het platteland van Flevoland van boven ziet.

Een andere reden en tevens voordeel is dat vliegen jou ook nog eens een slimmer mens maakt. Jij duikt als pilot-to-be regelmatig boeken in zoals Aerodynamica, want het is wel zo handig om te begrijpen hoe het vliegtuig dat jij bestuurt werkt (erg belangrijk voor het behalen van jouw vliegbrevet!). Kortom, jouw orgaan der gedachten krijgt genoeg oefening. Er zijn nog tientallen andere redenen om jouw vliegbrevet te halen, maar die weet jij vast ook wel.

Vliegbrevet PPL Wings over Holland

Hoe kom ik aan mijn vliegbrevet?

Nu wij een paar pro’s hebben doorgenomen van het behalen van jouw vliegbrevet is het ook wel handig om te beginnen over de opleiding zelf. Om een vliegbrevet te halen moet jij beginnen aan de PPL-opleiding en die biedt Wings over Holland aan. Ik hoor jou al denken: zijn er dan geen strenge toelatingseisen? Neen! Nou ja, er zijn wel een paar eisen, maar die vallen wel mee. Om een vliegbrevet te bemachtigen en te beginnen aan jouw PPL-opleiding moet jij minimaal 16 jaar oud zijn tijdens het begin van de opleiding, en jij moet minstens 17 jaar oud zijn tijdens de start van jouw examen. Valt best mee toch?

Hoe ziet deze opleiding er dan uit? Ook dat ga ik proberen om hier uit te leggen. Om te beginnen combineren wij tijdens de opleiding praktijk vliegen met de nodige theoretische kennis en lessen om jou helemaal gereed te maken voor het behalen van een vliegbrevet. Wat voor een theoretische lessen moet jij volgen? Denk aan vakken zoals Navigatie, Algemene Kennis Luchtvaartuigen en Meteorologie. Dit zijn zeer allemaal zeer interessante vakken! Jij zal ook genoeg aan vliegen toekomen, want geen vliegbrevet zonder een minimaal aantal uur vliegen. Jij moet minimaal 45 uur vliegen om te beginnen aan jouw examen. Deze combinatie van theorie en praktijk zorgt ervoor dat jij het hele vliegvak onder de knie krijgt en z.s.m. jouw vliegbrevet krijgt.

Vliegbrevet PPL Wings over Holland

Begin aan je vliegbrevet

Of het nou het perfect uitzicht is, om slimmer te worden of gewoon om jouw kinderdroom te laten uitkomen: een vliegbrevet halen is een mooi iets. Jij zult je nooit zo vrij voelen als in een vliegtuig op 1.000 voet in de lucht. Zoals ik al eerder zei: Wings over Holland helpt jou graag aan een vliegbrevet. Om dit brevet te verkrijgen moet jij beginnen aan onze PPL-opleiding. Tijdens deze opleiding leer jij om te vliegen en de nodige theorie om te begrijpen waarom een vliegtuig vliegt en de nodige wetgeving die daarbij komt. Wil jij beginnen aan deze opleiding? Neem dan contact met ons op!