Een amateurbouwvliegtuig bij Wings over Holland

Amateur Bouwvliegtuig Wings over Holland

Ongeveer een week geleden werd de PH-COR overgedragen aan Luuk van Hooijdonk en daarmee Wings over Holland. Wat maakt dit vliegtuig nou zo speciaal? Nou, de PH-COR is het allereerste amateur bouwvliegtuig van Nederland. Dit vliegtuig (de Dijkman Dulkes Dijkhaster II) is gemaakt door Cor Dijkman Dulkes. Wij kunnen hier een heel bericht over gaan typen, maar Berend Jan Floor van Aironline.nl heeft er al een goed artikel over geschreven. Ben jij nieuwsgierig naar dit artikel? Lees dan zijn bericht over Nederland’s allereerste amateur bouwvliegtuig.

Wil jij dit vliegtuig graag eens in het echt zien? Neem dan contact met ons op om te kijken of hij niet in onderhoud staat. Ben jij benieuwd naar onze andere vliegtuigen? Kijk dan eens naar onze vliegtuig verhuur pagina.

Foto’s van de PH-COR

Amateur Bouwvliegtuig Wings over Holland Amateur Bouwvliegtuig Wings over Holland Amateur Bouwvliegtuig Wings over Holland Amateur Bouwvliegtuig Wings over Holland